29. huhtikuuta 2012

Tuhannen ja yhden yön tarinoita

Viime aikoina olen innostunut arabimusiikkivideoista, ennen kaikkea niistä, joissa kerrotaan tarina. Ja kyllähän Lähi-idässä on harjoiteltu tarinaniskentää melko pitkään. Sanat eivät vaikuta kovin ihmeellistä, mutta näissä videoissa pointtina on visuaalinen ilme.

Tällä hetkellä suosikkini on pikkukylään sijoittuva komedia (sanat). Laulaja on ikävystynyt ja turhamainen tyttö, joka ei kaihda keinoja tirkistellessään joukkoa kylään tulevia nuoria miehiä. Apunaan mm. savupiippuun sijoitettu teleskooppi. Muut kylän asukkaat, kuten myös vieraat, ovat perin koomisia hekin. Onneksi on sentään mummo, joka pitää yllä moraalia, kuria ja järjestystä...

Elämänmyönteistä komiikkaa löytyy myös parin sekunnin "avioliittodraamasta", jossa nuori mies näkee tytön liikennevaloissa ja innostuu kuvittelemaan, miltä heidän yhteinen elämänsä näyttäisi seuraavan kymmenen vuoden aikana (sanat). Mutta hän herää siinä vaiheessa, kun hän kuvittelee heidän ala-asteikäisen poikansa häiriköimässä samalla, kun hän yrittää ajaa. Ja kaasuttaa äkkiä pois säikähdettyään.

Kunniamaininnan saa puolestaan ainut näkemäni musiikkivideo (sanat), jossa ymmärtääkseni viitotaan, koska laulajan love interest on kuuromykkä.

Ei kommentteja: