23. tammikuuta 2012

Etnistä ruokaa: Makaronivelli

Vellit aterian pääruokana ovat nykyään yhtä yleisiä kuin kotoperäinen lohikäärme. Aikanaan makaronivelli - termi pasta eleli vielä onnellisena Italiassa - kuului arkiohjelmistoon. Paksuhkot makaronipätkät keitettiin maidossa, kunnes ne olivat hyvin pehmeitä, maustettiin vähän suolalla. Makumuistikuva on liisterimäinen, ehkä velli suurustettiin varoen vehnäjauholla tai sitten tärkkelys irtosi itse makaroneista. Mutta ruoka oli helppo tehdä, kuumaa, täyttävää ja edullista.

Makaronilaatikko odotti vielä tuloaan, siihen tarvittiin jauhelihaa. Myöhemmin soivat juhlafanfaarit: ketsuppi saapui meillekin!


Aiemmin ilmestynyt:
Lihavelli
Leikkelelautanen

Ei kommentteja: